O denneboom...

Gepubliceerd op 5 december 2023 om 20:07

December: vaak een gezellige maand, maar ook een drukke. Sinterklaas is nog maar net uitgezwaaid of de kerstdagen staan voor de deur, gevolgd door oud en nieuw met diners en bezoek aan oma en opa. Kinderen zijn daardoor ook wat drukker dan normaal. Iedereen is aan vakantie toe. Het is dan ook verstandig om tussen 5 en 24 december rust in te bouwen. Lees hier tips om de decembermaand goed door te komen. 

 

Maak met je kind een aftelkalender met bijzondere gebeurtenissen

Bijvoorbeeld:

  • Optuigen van de boom,
  • Kerstontbijt of -diner op school/kinderopvang
  • Kerstmis zelf
  • Oud en nieuw,
  • Bijzondere uitjes

 

Houd rekening met je kinderen bij het kerstdiner

Het kerstdiner is voor volwassenen een moment van gezellig lang tafelen, voor kinderen veelal een uitdaging. Vaak vinden ze het eten ook helemaal niet lekker. Geef ze bijvoorbeeld een aangepast kerstdiner en spreek af, dat ze tussen de gangen door van tafel mogen om te spelen, een film te kijken of wat ze leuk vinden om te doen.

Maak er geen halszaak van als de kinderen deze dagen niet hun bord leegeten of netjes aan tafel blijven zitten. Bij heel jonge kinderen kun je ook overwegen om het kerstdiner pas te starten als zij al in bed liggen.

 

Gezelligheid en rust in de kerstvakantie  

Eindelijk kerstvakantie! Iedereen is eraan toe. Plan niet alles vol, na weken van activiteiten en drukte is het goed om even tot rust te komen. Geniet van een dag helemaal niets doen: spelletjes spelen met je kind, een lekkere film kijken, knutselen, bakken, etc. Daarbij helpt het om thuis alles zo ‘gewoon’ mogelijk te laten verlopen. Eet bij voorkeur op het gebruikelijke tijdstip en houd zoveel mogelijk vast aan de normale bedtijden. Dan ga je lekker uitgerust het nieuwe jaar in!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.