Ervaring

Na mijn opleiding als pedagoog aan de Universiteit Groningen werkte ik de eerste jaren als opvoedingsvoorlichter en gaf ouderavonden, trainingen en cursussen.Daarnaast zette ik projecten op rond opvoedingsondersteuning, zoals de Opvoedwinkel Amersfoort, het Opvoedspreekuur Soest en, in opdracht van de Gemeente Utrecht in 2006, het Opvoedbureau Utrecht. Hier konden ouders in hun eigen wijk terecht bij een pedagoog. Bij het Opvoedbureau werkte ik zelf 10 jaar als pedagoog. De jaren daarna ben ik onder andere werkzaam geweest als gezinswerker bij Buurtteams Utrecht. Neem voor mijn CV een kijkje op LinkedIn

Samen aan de slag

De werkwijze van het Opvoedbureau was succesvol: ouders begeleiden bij de vragen die zij hebben over de opvoeding, ontwikkeling en gedrag van hun kind (en van hunzelf). Dit gaf veel ouders nieuwe inzichten en positieve inzet. Met hernieuwde blik de opvoeduitdagingen aangaan stimuleerde vele ouders op een positieve manier om ingesleten gewoontes en ongewenste routines te veranderen. Dat heeft mij geïnspireerd om mijn eigen Opvoedzaak te starten.

 

Ik werk met ouders. Als ouder ben je immers de deskundige van jouw kind: jij kent je kind het beste. Soms zie je als ouder niet meer wat het effect van je eigen gedrag is op de kinderen. Vaak zijn ouders de sleutel tot verandering in de opvoedkwesties waar zij tegenaan lopen. Ik ga dan ook met jou als ouder in gesprek. Samen kijken we wat nodig is in jullie situatie. Dat doen we op een positieve manier en met oog voor het haalbare. 

 

Ik ben getrouwd en moeder van twee, inmiddels volwassen, kinderen. Zowel in mijn werk, als in mijn eigen gezin heb ik veel situaties en problemen voorbij zien komen. Al deze ervaring neem ik mee in mijn werk bij De Opvoedzaak.

Wat je aandacht geeft groeit

“Alles wat je aandacht geeft groeit”, is een terugkerend motto. Hoe meer aandacht je aan iets schenkt, hoe meer je hiervan zult krijgen. Dit geldt zowel voor positieve aandacht als negatieve aandacht. Als jij je focust op wat je niet wilt, is dat juist wat je krijgt. Dus niet 'pas op dat je niet valt', maar 'houd je goed vast!'.


Marlies Rekers is als Jeugd en Gezinsprofessional geregistreerd bij:

SKJ, Kwaliteitsregister jeugd

Registratienummer: 140000927