Dit kun je verwachten

Soms kan het zijn dat je als ouder even niet weet hoe het gedrag van je kind te duiden is, en ben je met elkaar in een negatieve spiraal terecht gekomen. Samen analyseren we dan de situatie en kijken we naar wat de gewenste situatie is. We kijken hoe je daar als ouder weer kunt komen en je weer competent voelt in het opvoeden.

 

In het eerste gesprek brengen we jullie situatie in kaart: waar lopen jullie als ouder tegenaan, hoe reageert je kind, en hoe reageren jullie op je kind. Waar komt dit gedrag vandaan, wanneer komt het voor? En wat wil je kind zeggen met dit gedrag? Na dit eerste gesprek (meestal een uur) heb je als ouder al meer zicht op waar de mogelijkheden tot verandering zitten.

 

In één of meerdere vervolggesprekken gaan we samen op zoek naar oplossingen en mogelijkheden die bij jullie passen, bij jullie situatie passen, en bij jullie kind(eren) passen.

De ervaring heeft me geleerd dat ouders met een paar gesprekken al echt geholpen zijn. In korte tijd kun je goede stappen zetten en groeit je gevoel van competentie in de opvoeding. 

 

De gesprekken vinden plaats in mijn spreekkamer in Utrecht. Binnen de gemeente Utrecht is een huisbezoek ook mogelijk. 

Er is geen verwijzing nodig voor De Opvoedzaak, en er is geen wachtlijst. Ook wordt er geen dossier gemaakt.